29:e september 2015: Viktig information från CtrlPrint Support

Viktig information från CtrlPrint Support

Hej! Här presenterar vi viktig information som samtliga användare av CtrlPrint bör känna till. Exempelvis så har vi bytt server för samtliga användare, och 1 oktober släpper vi en ny version av Transfer Manager.

Har du frågor eller funderingar så kan du alltid välkommen att besöka vår Supportsida eller kontakta oss via: Telefon: 08-743 72 60 Email: support@ctrlprint.net

Ny server - ny adress

Vi har sedan i våras haft en ny serverlösning i produktion och från och med nu kommer samtliga användare och projekt vara på https://secure.ctrlprint.net. Den nya lösningen är bland annat mer flexibel, snabbare och säkrare.

De gamla servrarna kommer att finnas kvar en tid framöver, men det går inte längre att lägga upp nya projekt där och dokumenten kommer inte att överföras därifrån till den nya servern.

Viktiga datum för serverövergången

1/12 2015 försvinner möjligheten att lägga till nya kapitel i befintliga projekt på ASP, ASP2, ASP4.

1/1 2016
kan man inte längre spara tillbaka dokument till servern. Längre fram kommer servrarna att stängas ner helt. Mer information om detta kommer.

Vi rekommenderar starkt att ni redan nu börjar ladda ner det ni vill ha kvar från våra gamla servrar.
Mer information finner du här.

Uppdatering av Transfer Manager

1 oktober släpper vi en uppdatering av Transfer Manager med stöd för InDesign och InCopy CC 2014. Det finns även möjlighet att arbeta med CC 2015, men vi rekommenderar att ni väntar till första uppdateringen kommer ut. Det finns alltid en risk för okända buggar som Adobe ännu inte har upptäckt och åtgärdat.

Om ert projekt ska arbeta med CC 2014 eller CC 2015 måste ni uppdatera Transfer Manager för att kunna arbeta i CtrlPrint. Mer information om hur ni gör finns här:
För Windows | För Mac

Transfer Manager kommer automatiskt att säga till när det är dags att uppdatera programmet, om du inte har en äldre version som ser ut som på bilden ovan. Om du har den äldre versionen rekommenderar vi att du uppdaterar till den senaste versionen så snart som möjligt. Mer information om hur och varför finner du här.

Ny supportsida

Vi har precis lanserat en ny supportsida. Ett av målen med den nya sidan har varit att göra den mer lättöverskådlig och mindre informationstät. Du hittar svar på de flesta frågor som brukar dyka upp och du når den som vanligt via support.ctrlprint.net. Om du saknar information, får du mycket gärna höra av dig, så kompletterar vi.

Adobe CC eller CS?

Det råder viss förvirring kring vad Adobe Creative Cloud (CC) egentligen är. I praktiken är Creative Cloud endast en nytt sätt för Adobe att ta betalt för sina programvaror. Istället för att köpa en licens, så hyr man programmen månadsvis. Du äger inga licenser utan har bara rätten att använda dem, om du betalar.

Viktigt angående CC, CC 2014 samt CC 2015

Adobe CC 2014 och CC 2015 är inte bara uppdateringar av Adobe CC. När du "uppdaterar" via Creative Cloud så installerar du ett helt nytt program, samtidigt som den tidigare versionen tas bort helt. Skillnaden är densamma som mellan exempelvis CS5 och CS6.

Om du vill ladda ner en nyare version, men samtidigt behålla den gamla, så kan du följa stegen som finns beskrivna här.

Det är främst två saker som är viktiga att tänka på om du väljer att installera någon av de senaste versionerna:

1. Om du exempelvis uppdaterar till CC 2015 och era dokument är skapade i CC så kommer du inte att kunna arbeta med dokumenten i din version av InDesign/InCopy. Dokumenten måste skapas och bearbetas i samma version. Exempelvis så kan inte en i arbetsgruppen arbeta med CC samtidigt som en annan arbetar med CC 2014.
  2. Inga CtrlPrint plugins följer med i den nya versionen. De måste installeras på nytt.

Vid versionsbyte är rekommendationen från Adobe att bygga nya dokument eller minst öppna dem från en IDML. Kom ihåg att acceptera alla ändringar i dokumentet. Mer information om IDML finner du här.

Höstens utbildningar

Nu är vår bokningskalender uppdaterad med utbildningstillfällen. Det första tillfället är den 9 oktober och vi kommer att ha totalt 18 tillfällen till och med den 12 januari. Utbildningarna genomförs på kontoret i Stockholm. Vi planerar också att ha ytterligare ett tillfälle i Göteborg respektive Malmö.

Utbildningarna i schemat ingår i projekthyran och det tillkommer inga kostnader för att delta. Vi erbjuder även utbildning på plats hos er. Priset är 1 100:– per deltagare och då ingår 2 timmars utbildning.

Have more questions? Submit a request
Powered by Zendesk